2662033147 6986289534 Παραλία Χαραμή, Λάκκα Παξοί 49082 harami-beach@hotmail.com
hero image
 
 
 
ΠΑΞΟΙΣύμφωνα με το μύθο, ο Ποσειδώνας επιθυμούσε να δημιουργήσει ένα ειδυλλιακό ερωτικό καταφύγιο για τον ίδιο και την Αμφιτρίτη. Χτύπησε έτσι με την τρίαινά του το νοτιότερο σημείο της Κέρκυρας και σχημάτισε τη μικρή ομάδα νησιών και βραχονησίδων των Παξών και των Αντίπαξων.

Οι Παξοί, που βρίσκονται βόρεια του Ιονίου, 8 μίλια από τις ακτές της Ηπείρου και άλλα τόσο νότια της Κέρκυρας, είναι ένα καταπράσινο νησί, όπου με τα γραφικά ψαροχώρια, τις εκπληκτικές παραλίες με -κυριολεκτικά- διάφανα νερά και τη παραδοσιακή της αρχιτεκτονική των Επτανήσων με τα βενετσιάνικα στοιχεία, διαμορφώνει ένα μοναδικό σκηνικό που μαγεύει.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ΛΑΚΚΑΗ Λάκκα είναι ένα πολύ όμορφο γραφικό χωριό, μόλις 8 χιλιόμετρα από τον Γάϊο και 3 χιλιόμετρα από τον Λόγγο και πρόσβαση πολύ εύκολη και άνετη, βρίσκεται στο πιο βόρειο άκρο του νησιού των Παξών, μέσα σ’ έναν κόλπο με γαλαζοπράσινα νερά και καλά προστατευμένο από ανέμους, που δίνει την αίσθηση της γαληνής και της ηρεμίας.

Το μικρό λιμάνι της είναι πολύ δημοφιλές για τα ασφαλή νερά του και για αυτόν τον λόγο πολλοί θαλασσινοί το επιλέγουν για να προστατευτούν από τους ανέμους, όπου πολύ συχνά αγκυροβολούν περιμένοντας μέρες μέχρι να κοπάσει η θαλασσοταραχή.

Σύμφωνα με την ιστορία το όνομα της Λάκκας προέρχεται από τους πρώτους κατοίκους της που ήταν Σουλιώτικης καταγωγής, οι οποίοι, κυνηγημένοι από τον Αλί Πασά των Ιωαννίνων, αναγκαστήκαν να καταφύγουν στους Παξούς και τους Αντίπαξους αντίστοιχα.

Ένα κομβικό αξιοθέατο με θέα μαγευτική, είναι ο φάρος της Λάκκας, ο οποίος χτίστηκε το 1832 εξ ολόκληρου από πέτρα και έχει ύψος 36 μέτρα και 108 μέτρα απόσταση από τη στάθμη της θάλασσας.

Αξίζει επίσης μία επίσκεψη στο Ελληνόσπιτο, ένα ερειπωμένο πια είδος φρουρίου, όπου οι ντόπιοι κατέφευγαν όταν έφταναν στο νησί πειρατές ή στην Εκκλησία της Υπαπαντής, που χτίστηκε το 1774 και στο διάκοσμό της μπορείτε να διακρίνετε αναγεννησιακά στοιχεία, καθώς επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε στην πίσω μεριά του κολπίσκου, τη θαλάσσια σπηλιά της Υπαπαντής που λέγεται ότι επικοινωνεί με την εκκλησία και το αρχοντικό του Γραμματικού.

Από τις πιο γνωστές και διαδεδομένες παραλίες της περιοχής άλλα και του νησιού είναι το Μονοδένδρι και η παραλία Χαραμής ή αλλιώς το Χαράμι.


 
 
 
 
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ
να μας επισκεφτείτε με την οικογένεια ή την παρέα σας και είμαστε σίγουροι ότι θα σας δούμε ξανά!

Καλό Aντάμωμα!